Al şaptelea caz de coronavirus, confirmat în România, o tânără din Timișoara

Adolescenta infectată cu noul coronavirus a intrat în contact cu un coleg de clasă depistat ieri cu Coronavirus. Este al şaptelea caz de coronavirus confirmat pe teritoriul ţării. Tânăra a fost transferată de urgenţă la Spitalul timișorean Victor Babeș. Alţi 25 de tineri au fost testaţi de coronavirus, iar rezultatele au ieşit negative.

Toţi cei care au fost testaţi rămân preventiv în carantină pentru 14 zile, iar astăzi va fi extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra, fiind luate măsurile de izolare și de prelevare de probe.

Deşi în momentul în care a apărut coronavirusul, oamenii de ştiinţă credeau că nu pot vindeca pacienţii, în ultimele 30 de zile au fost înregistrate mai multe cazuri de vindecare atât în China, cât şi în Europa. În România, primul pacient vindecat este un tânăr gorjean. Acesta este externat şi locuieşte la o rudă, deoarece familia sa este încă în izolare temporară.

Un român care locuieşte în Lombardia a fost infectat cu coronavirus şi este izolat la domiciliu. Numărul deceselor în Italia a crescut la 148, iar noul virus chinezesc a afectat toate regiunile din Italia.

În China continentală, numărul deceselor a ajuns la aproape 3000, iar pacienţii infectaţi sunt trecuţi de 80.000.

Articole similare