Am ajuns la 11 decese din cauza coronavirusului

A 8-a victimă a fost confirmată pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare.

Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

Alte trei victime sunt pacienți de la Spitalul Județean de Urgență Suceava: un bărbat de 59 de ani și un bărbat de 71 de ani, ambii fără posibilă expunere precizată. Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s-au primit rezultatele probelor de laborator și aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente ( boli cardiovasculare, diabet).

Al 11-lea caz este o femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Articole similare