Andrei Caramitru: ˝Fițe de țărani needucați. Tăceți din gură, că e vina voastră în mare parte˝

Andrei Caramitru a răbufnit la adresa celor care se plâng de nivelul crescut al poluării şi chiar afirmă că aerul îmbâcsit este rezultatul unor „fiţe de ţărani needucaţi”. Reacția lui vine după ce la începutul lunii a izbucnit un scandal uriaș între ministrul Mediului Costel Alexe și primarul Capitalei Gabriela Firea pe tema poluării din București.

„De ce murim cu zile din cauza poluării în orașe? Există date clare. 60% e vina noastră (maşinile pe care le folosim) şi 40% vina statului (autobuze care poluează, incinerarea deşeurilor etc).

Vina noastră are un singur cuvânt: FIŢE de ţărani needucaţi. De ce?

– cumpărăm maşini vechi din străinătate. Ieftine dar să arate „șmecher”. Nu cumpărăm o Dacie nouă cu filtre, ci un BMV rablă la acelaşi preț care poluează îngrozitor dar cu care ne dăm grozavi.

– nu vrem să mergem cu autobuzul, uber-ul sau metroul. Deşi ajungi mai repede aşa şi e MULT mai ieftin decât să ai o maşină.

– parcăm direct în fața crășmei. Să ne vadă ceilalți. Să ne dăm grozavi. Chit că blocăm traficul așa.

– refuzăm orice taxă de parcare sau de poluare. Adică – maşina e dreptul meu, fac ce vreau eu pe străzi. De parcă strada şi orașul nu sunt ale tuturor. Legea să se aplice – da primesc – dar celorlalţi, nu mie.

Așa că dacă toți urlați că e poluare, dar mergeţi cu SUV-ul la muncă, tăceți din gură. Că e vina voastră în mare parte!”, a scris Andrei Caramitru pe pagina sa de Facebook.

Articole similare