Atacul din Londra, răzbunarea ISIS pentru uciderea lui Al-Baghdadi

Numărul victimelor atacului cu cuțitul de pe London Bridge a ajuns la cel puțin 10 persoane. Suspectul Usman Khan a fost împușcat de polițiștii care au intervenit.

Ultimele informații arată că agresorul, Usman Khan, a urmărit să răzbune asasinarea lui Abu Baqr al-Baghdadi, liderul ISIS ucis de US Army într-un lovitură dată nu cu câteva săptămâni în urmă.

Experți care au analizat ce s-a întâmplat weekend-ul acesta în Europa – atacuri în Anglia, Franța și Olanda – consideră că este vorba despre o răzbunare a Statului Islamic, în prezent cea mai puternică organizație teroristă a planetei!

Atacatorul, Usman Khan, este una și aceeași persoană care în 2012 a fost condamnată pentru încercarea de a plasa o bombă în Bursa de la Londra! A ispășit doar jumătate din pedeapsă, iar de 11 luni era în libertate.

„Posibil ca acțiunea sa să fie răzbunarea morții lui Al-Baghdadi, fostul lider ISIS. Este ceea ce a cerut ISIS de când Delta Force a atacat în Siria”, susțin oficiali din anchetă, citați de Washington Post.

break news