"> Bătăi între poliția greacă și imigranți. În insule localnicii împiedică imigranții să debarce - break news

Bătăi între poliția greacă și imigranți. În insule localnicii împiedică imigranții să debarce

Președintele Erdogan al Turciei a deschis porțile iar zeci de mii de migranți din zonele fierbinți la Orientului se revarsă către Europa punând o presiune imensă pe țări precum Grecia și Bulgaria. În acste condiții, cele doă țări și-au mobilizat forțele de ordine iar localnicii din insulele grecești au început să-i respingă pe migranți. Autoritățile elene acuză că nu doar că nu îi împiedică pe migranți, dar îi și ajută pe aceștia să treacă frontiera.
Poliţia greacă a recurs duminică din nou la gaze lacrimogene împotriva migranţilor care forţează pătrunderea în Grecia pe la frontiera terestră cu Turcia, în timp ce în insulele greceşti a crescut de asemenea numărul migranţilor care debarcă şi s-au înregistrat incidente, potrivit agenţiilor Reuters, EFE şi AFP.

Postul CNN Turk a transmis în direct imagini cu nori denşi de gaze lacrimogene la un punct de frontieră unde mii de refugiaţi, majoritatea din Siria, Irak, Pakistan, Afganistan şi Somalia, s-au adunat încă de vineri după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decis să nu mai împiedice refugiaţii să plece către vestul Europei, el estimând că UE nu-i oferă suficient sprijin nici pentru asistarea celor circa 3,7 milioane de refugiaţi aflaţi pe teritoriul turc şi nici în conflictul din Siria.

Facebook Comments
Ce părere ai despre conținutul articolului?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
%d blogeri au apreciat: