Bătăi între poliția greacă și imigranți. În insule localnicii împiedică imigranții să debarce

Președintele Erdogan al Turciei a deschis porțile iar zeci de mii de migranți din zonele fierbinți la Orientului se revarsă către Europa punând o presiune imensă pe țări precum Grecia și Bulgaria. În acste condiții, cele doă țări și-au mobilizat forțele de ordine iar localnicii din insulele grecești au început să-i respingă pe migranți. Autoritățile elene acuză că nu doar că nu îi împiedică pe migranți, dar îi și ajută pe aceștia să treacă frontiera.
Poliţia greacă a recurs duminică din nou la gaze lacrimogene împotriva migranţilor care forţează pătrunderea în Grecia pe la frontiera terestră cu Turcia, în timp ce în insulele greceşti a crescut de asemenea numărul migranţilor care debarcă şi s-au înregistrat incidente, potrivit agenţiilor Reuters, EFE şi AFP.

Postul CNN Turk a transmis în direct imagini cu nori denşi de gaze lacrimogene la un punct de frontieră unde mii de refugiaţi, majoritatea din Siria, Irak, Pakistan, Afganistan şi Somalia, s-au adunat încă de vineri după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decis să nu mai împiedice refugiaţii să plece către vestul Europei, el estimând că UE nu-i oferă suficient sprijin nici pentru asistarea celor circa 3,7 milioane de refugiaţi aflaţi pe teritoriul turc şi nici în conflictul din Siria.

break news