Cîțu, apel către deputați: Țara are nevoie de stabilitate financiară

Premierul desemnat, Florin Cîțu, a făcut un apel către deputați: să nu respingă OUG 1 și nici ordonanța care prorogă dublarea alocațiilor pentru copii de la 1 august 2020. ”Țara are nevoie de stabilitate financiară”, spune Cîțu.

˝Apel către parlamentari! NU respingeți OUG 1 și ordonanța care prorogă dublarea alocațiilor pentru copii de la 1 august 2020. În acest moment este nevoie de stabilitate financiară. Vă garantez că avem bufferul necesar pentru a face oricărei provocări în această moment”, a transmis de premierul desemnat, Florin Cîțu, printr-un mesaj video postat pe pagina sa de socializare.

Apelul vine înainte ca deputaţii să voteze dacă alocaţiile pentru copii se vor dubla de la 1 august. Ordonanța de urgență care amână cu 6 luni intrarea în vigoare a legii care dublează alocaţiile copiilor se află la Camera Deputaţilor. Mai mult, și Ludovic Orban a anunţat că dacă OUG va fi respinsă o va ataca la CCR.

Camera Deputaţilor are pe ordinea de zi a plenului de luni ordonanţa de urgentă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară. În ceea ce privește OUG 1/2020 privind măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aceasta a fost respinsă în plenul Senatul, Camera Deputaţilor fiind cea care va lua decizia  finală.

Articole similare