Cod roșu în Valea Jiului: se pregătesc evacuări din calea puhoaielor

Drumul Naţional DN 66A este blocat şi mai multe gospodării sunt afectate de inundaţii în partea de vest a Văii Jiului, după ce apele râului Jiul de Vest au ieşit din matcă, vineri dimineaţă, şi s-au revărsat în zona Valea de Brazi-Uricani, a informat Prefectura Hunedoara.

„La ora 6,30, populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare RO-ALERT de inundaţii puternice, iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie, dar şi să se pregătească să fie evacuaţi”, precizează reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

Întreaga zonă se află sub avertizare Cod Roşu de inundaţii, în intervalul orar 6,35 – 12,00. În continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

La faţa locului se află efective de pompieri militari şi lucrători de la Apele Române care intervin pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a solicitat forţe suplimentare din judeţe limitrofe.

break news