Dumitru Leonte a declarat că pensionarii se tem de amânarea majorării pensiilor și se vor adresa președintelui

Declaraţia lui Valentin Lazea, economistul şef al BNR, conform căreia Guvernul ar trebui să amâne majorarea pensiilor cu 40%  pentru 2021 a stârnit revoltă printre pensionari. Dumitru Leonte, membru al Uniunii Generale a Pensionarilor din România, a criticat declaraţia şi a avertizat că dacă se va ajunge la amânare, legea nu va mai fi aplicată niciodată.

„Vom depune o scrisoare deschisă în acest sens la Cotroceni. Domnul Lazea îşi dă cu părerea, ori există o lege, care deocamdată este asumată de toate partidele politice. A fost asumată, nu se poate da la întors. Dacă, însă, din 2020 nu se va aplica această lege, ea nu se va mai aplica niciodată.  Aici este o problemă. Oamenii ăştia au de gând să blocheze sistemul de pensii, lucru imposibil de acceptat. Oricum, Ludovic Orban şi Florin Cîţu au anunţat că majorarea cu 40 la sută a pensiilor va fi prinsă în bugetul pe 2020. Vii tu, BNR, şi spui altceva? Ce interese ai? Mai mult decât atât, dl Lazea este un simplu economist, care a mai făcut câteva declaraţii controversate şi despre pilonul II, nu e la prima abatere”, a declarat, în exclusivitate pentru DC NEWS, Dumitru Leonte, reprezentatul Ligii Muncitorilor din România şi a Sindicatului Naţional al Muncitorilor din România, dar şi membru al Uniunii Generale a Pensionarilor din România, filiala Bacău.

Valentin Lazea spune că România are nevoie de investiţii sustenabile pe termen lung pentru ca bugetul să crească în mod natural, nu artificial. Economistul şef al BNR pune în balanţă dorinţa de creştere a veniturilor conform legii cu nevoia de investiţii pe termen lung, potrivit Antena 3.

Astfel, acesta a propus prorogarea creşterii pensiilor cu 40 la sută pentru încă un an. În 2020 ar trebui să crească punctul de pensie la 1775 lei la 1 septembrie.

Articole similare