Euro 2020 ar putea fi amânată din cauza coronavirusului

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Italieni, Damiano Tommasi, crede că UEFA ar trebui să ia în calcul amânarea startului EURO 2020, din cauza răspândirii noului coronavirus, potrivit agenției ANSA.

Toate evenimentele sportive din Italia se vor desfăşura cu porţile închise cel puţin până în 3 aprilie. Această perioadă s-ar putea prelungi, dacă răspândirea coronavirusului continuă. Din acest motiv, preşedinte Asociaţia Fotbaliştilor Italieni, Damiano Tommasi, spune că UEFA ar trebui să ia în calcul amânarea începerii EURO 2020.

„UEFA ar trebui să ia în calcul posibilitatea amânării startului EURO 2020, pentru a da timp campionatelor de fotbal din Europa să se încheie”, a spus Tommasi, potrivit agenției ANSA.

O parte dintre meciurile din etapele 25 şi 26 din Serie A au fost anulate, iar Liga din Italia a decis ca în acest sfârşit de săptămână să nu aibă loc runda 27, ci să se joace partidele din runda 26.

Şi meciurile din Cupa Italiei au fost anulate, iar data acestora nu a fost încă stabilită.

„Problema coronavirusului nu este doar în Italia. Serie A va continua să se desfăşoare cu porţile închise, însă o parte dintre jucători sunt de acord cu acest lucru, iar alţii sunt îngrijoraţi. Voi lua toate măsurile de precauţie necesare, dar jucătorii care intră pe teren sunt mereu în pericol. Ceea ce este îngrozitor este că dacă un jucător are coronavirus, toată echipa trebuie să intre în carantină”, a mai spus Damiano Tommasi.

Cluburile au fost sfătuite să îi testeze pe jucători şi pe cei din staff în mod regulat.

În plus, au fost interzise strângerile de mâini înainte şi după meciuri, iar fotbaliştii au fost rugaţi să nu mai bea din aceleaşi sticle, în timp ce jurnaliştii trebuie să dezinfecteze microfoanele între interviuri.

break news