Florian Coldea și Sabin Iancu sunt chemați la declarații de către procurorii SIIJ după dezvăluirile lui Mircea Negulescu

Audierea lui Coldea vine în contextul în care controversatul procuror  Mircea Negulescu a oferit un interviu exploziv jurnaliștilor de la Realitatea Plus, interviu în care a dezvăluit cum s-ar fi implicat Coldea în ancheta care-l viza pe fostul deputat și om de afaceri Sebastian Ghiță.

Tot astăzi, alături de Coldea, urmează să ajungă în faţa procurorilor SIIJ şi Sabin Iancu, fostul şef SRI Prahova, despre care Negulescu a spus că a fost pus să-l urmărească şi să-i transmită lui Coldea toate evoluţiile în dosarul lui Ghiţă.

Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al Serviciului de Informații, în 2005, la doar 34 de ani, devenind, astfel, cel mai tânăr șef al SRI. Promovarea a venit după ce eforturile sale în cazul jurnaliștilor români răpiți în Irak au fost apreciate chiar de președintele de atunci, Traian Băsescu.

De-a lungul timpului, Coldea a fost acuzat că a orchestrat, alături de Laura Codruța Kovesi, fabricarea mai multor dosare politice.

break news