Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, a împlinit 55 de ani

Născut în 5 februarie 1965, Hagi a condus echipa națională spre cele mai bune rezultate din istorie.
Este singurul fotbalist român prezent la șase turnee finale, europene și mondiale.

Gică Hagi, care a îmbrăcat de 124 de ori tricoul echipei naționale, marcând 35 de goluri, a debutat în Divizia A la vârsta de 17 ani, în tricoul echipei Farul Constanța.În cariera sa, Hagi a mai evoluat la Sportul Studențesc București, Steaua București, Real Madrid, Brescia, FC Barcelona și Galatasaray Istanbul. A câștigat Supercupa Europei, cu Steaua București, marcând unicul gol în partida cu Dynamo Kiev, disputată la Monte Carlo, la 24 februarie 1987. Cu Galatasaray, clubul unde Gheorghe Hagi şi-a încheiat cariera, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei. Gică Hagi a participat la trei ediţii ale Campionatului European (1984, 1996 şi 2000) şi la trei ediţii ale Cupei Mondiale (1990, 1994 şi 1998).

După ediţia din 1994 a Cupei Mondiale din SUA, Hagi a ieşit al patrulea în ancheta anuală a revistei „France Football”, cea care acordă „Balonul de Aur”. La finele anului 1999, a fost desemnat fotbalistul român al secolului, iar la 24 aprilie 2001, sub titulatura „Gala Hagi”, a fost organizat un meci festiv de retragere pentru căpitanul tricolorilor.

Ca antrenor și fondator al FC Viitorul Constanța, a câștigat campionatul, Cupa României și Supercupa în ultimii trei ani.

Cel mai frumos cadou de ziua lui l-a primit de la fiul său, Ianis, care a marcat în partida Rangers – Hibernian 2-1 în care a fost folosit titular de antrenorul Steven Gerrard.

Articole similare