Guvernul își pune în cap românii: ANSVSA interzice vânzarea porcilor crescuți în gospodărie!

În prag de alegeri, guvernul, prin Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) aplică o lovitură extrem de grea românilor. Conform unui ordin al ANSVSA, supus deocamdată analizei, porcii nu vor mai putea fi crescuți spre vânzare în afara fermelor de suine. Lovitura este una extrem de puternică, asta pentru că România este una dintre țările cu cel mai mare consum de carne de porc, iar mulți oameni își cresc animalele în propria gospodărie și mai și comercializează ce au în surplus, așa zișii ˝porci de casă˝ sunt apreciați pentru faptul că nu sunt crescuți cu concentrate.

Mai mult decât atât, în ordin se interzice și reproducția porcilor în gospodăriile personale și creșterea lor în aer liber.

 

Reguli generale de biosecuritate pentru exploataţiile de porcine:

Art. 3. Creşterea porcinelor în exploatații în aer liber este interzisă.

(2) Creşterea porcinelor la stâne, tabere de vară, cantoane silvice, cantoane de pe lângă diguri, societăți agricole vegetale este interzisă.

Art. 4. În exploataţiile nonprofesionale (exploataţia de subzistenţă, înregistrată în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor (SNIIA), deţinută de persoane fizice neînregistrate la oficiul registrului comerţului, în care porcii sunt crescuţi numai pentru îngrășare şi sacrificare pentru consum familial n.r) este interzisă:

i) activitatea de reproducție;

ii) mişcarea porcinelor vii indiferent de destinaţie;

 

 

Articole similare