Guvernul Italiei a anunțat că toată țara este Zonă Roșie!

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat, luni, că măsurile luate în contextul epidemiei de coronavirus vor fi valabile pe intreg teritoriul țării. Italia este zonă roșie, a spus premierul, care a anunțat că nimeni nu mai poate ieși din țară fără un anumit certificat. Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 463 de morţi în Italia, iar numărul persoanelor infectate este de 9.172, au anunţat luni seară autorităţile italiene.

Acestea includ și interzicerea participării la adunări publice. Deplasările vor fi interzise, cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a anunțat Conte, într-o conferință.

Măsurile intră în vigoare mâine dimineață, a spus Conte, care a explicat că „nu mai e timp” pentru a combate efectele răspândirii coronavirusului și că e nevoie de „măsuri stringente, imediate”. Conte a adăugat că măsurile, ce intră în vigoare marți, au scopul de a îi proteja pe membrii cei mai fragili ai societății.

Competițiile sportive au fost deja anulate. Vor fi interzise nunțile, înmormântările și orice manifestări cu multe persoane.

Articole similare