Guvernul Orban a fost votat în lipsă! Urmează jurământul în această seară, la Cotroceni

Parlamentarii au votat sâmbătă, de la ora 11,00, învestirea Guvernului Orban 2, procedura a fost specială în contextul măsurilor de protecţie împotriva infecţiei cu noul coronavirus.

Senatorii și deputații sunt dotați cu măști medicale, iar unii dintre ei poartă și mănuși. Însă, nu toți poartă măștile, în timp ce unii preferă să le țină în așa fel încât să nu le acopere gura. Parlamentarii au fost testaţi pentru noul coronavirus, în una dintre sălile Parlamentului.

Audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de ministru s-a făcut de la ora 9,00 până la ora 11,00 prin videoconferinţă, din sala Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

De la ora 11,00 a fost programată procedura de vot cu bile, parlamentarii PSD au trebuit să voteze în masă investirea Guvernului Orban 2 întrucât mulți parlamentari PNL au absentat din cauza autoizolării după ce un coleg de-al lor senator a fostd epistat pozitiv la testul anti coronavirus.

Șapte miniștri nu au primit aviz, nouă au primit, dintee ei patru au fost prezenți fizic, restul la telefon, mai puțin Violeta Alexandru cu care nu s-a putut lua legătura în timp util.

Deputații și senatorii au votat, sâmbătă, pe parcursul a șase ore, cu măști de protecție, mânuși, bile dezinfectate și fără prezența vreunui jurnalist, învestirea Guvernului Ludovic Orban 2, format exclusiv din miniștri PNL și tehnocrați.

Au fost 310 parlamentari prezenți, și au fost numărate 283 de voturi pentru și 23 împotrivă. Zeci de parlamentari PNL au lipsit pentru că se află în autoizolare.

 

Articole similare