Iohannis, declarații după ședința CSAT

Președintele Klaus Iohannis a condus ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care s-a reunit miercuri, la Palatul Cotroceni.

Este prima şedinţă a CSAT la care participă membri ai Cabinetului Orban. Președintele Klaus Iohannis face declarații după ce s-a încheiat întrunirea.

˝Am condus astăzi ședința CSAT. De remarcat a fost faptul că a fost prima ședință cu noua formulă guvernamentală. Teme care pareau înainte complicate cu fostul Guvern PSD eșuat, acum abordarea s-a schimbat! Este o colaborare loială!

Am dezbătut mai multe teme pe care le voi menționa. Primul subiect a fost legat despre ședința NATO de la Londra, unde voi participa săptămâna viitoare.

Vom sublinia două lucruri care ne privesc direct. Importanța regiunii Mării Negre pentru România și NATO. O a doua temă este faptul că România este hotărâtă să aloce în continuare 2% din PIB pentru Apărare.

Am avut o temă importantă. Am aprobat forțele armate care vor participa la misiuni în afara României! 800 dintre ei vor participa în continuarea în misiunea din Afganistan!

România își ia în serios misiunea de a oferi și exporta securitatea în zone unde nu este atins acest deziderat! Militarii noștri sunt apreciați peste tot unde participă! Cea mai nouă misiune, cea din Mali, este destul de mare, participă peste 100 de oameni!

Am discutat despre achizițiile pentru Armată. Achiziționăm încă 5 avioane F-16. Am avut avizarea numirii noului șef al Armatei României.˝a declarat președintele Iohannis după ședința CSAT.

Articole similare