Legendele sportului românesc, conferinţă-manifest la Senat: „Ajutor! Sportul românesc are nevoie de finanţare“

Simona Halep, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gabi Szabo, Camelia Potec, Alina Dumitru, Ștefan Birtalan şi Cristian Gaţu au susţinut azi o conferinţă de presă la Senatul României. Marile nume ale sportului românesc au solicitat mai mulţi bani pentru sport în acest an, unul important prin prisma Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

„Este ceva important pentru sportul românesc. Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generaţie care are nevoie de infrastructură. Consider că tenisul românesc are nevoie de ajutor. Trebuie să se construiască un sistem pentru noile generaţii. Este mare nevoie”, a spus Simona Halep.

Gabi Szabo, atleta medaliată cu aur la JO de la Sydney din 2000, spune că sportul românesc are mare nevoie de finanţare. „Mi se pare că vorbim în van şi nimeni nu ne ascultă. Este un an important pentru sportul mondial şi cel românesc. Strategia noastră e să avem cât mai mulţi sportivi la Tokyo, unde ne dorim să cucerim medalii olimpice. Sportul românesc are nevoie de finanţare şi de bani. Trebuie să prioritizăm sportul, să vedem ce schimbăm în Codul Fiscal“, a spus Szabo.

La conferință au mai participat și senatorii Șerban Nicolae ( PSD) şi Daniel Zamfir (ALDE). Conform GSP, cei doi senatori au fost cei care au solicitat întrevederea de astăzi cu legenedele sportului.

Articole similare