Metoda revoluționară de depistare a cancerului la plămâni

O echipă de cercetători britanici a descoperit cum poate fi depistat foarte simplu cancerul de plămâni. Metoda este la îndemăna oricui şi se poate cerifica printr-un test foarte ușor.

Testul implică alăturarea unghiilor de la degetul arătător pentru a verifica dacă între cuticule există un spațiu, care are cel mai des forma unui diamant, în cazul unei persoane care nu suferă de cancer la plămâni. Dacă nu există niciun spațiu între cuticule, acesta este un semn foarte comun al cancerului la plămâni.

Potrivit oamenilor se ştiinţă, dacă o persoană descoperă că nu are acest spațiu, ar trebuie să facă o vizită la medic pentru verifica sănătatea plămânilor. Acesta poate fi un simptom timpuriu al unei afecțiuni care deseori este fatală: cancerul la plămâni. Acest simptom apare în mai mult de 35% dintre cazurile de cancer la plămâni.

Unul sintre simptomele cancerului de plămâni este umflarea zonei cuticulelor și unghiile se curbează. Acest lucru se întâmplă din cauza unei acumulări de lichid în zona țesutului moale din jurul unghiilor. Momentan nu este clar de ce se întâmplă acest lucru.

Descoperirea făcută de medici a fost pur întâmplătoare după ce o femeie a mers la medic îngrijorată de forma „urâtă” a unghiilor sale. Ea a primit însă un diagnostic pentru care nu era pregătită: cancer la plămâni. Femeia avertizează oamenii să facă acum testul ferestrei Schamroth, așa cum a fost definit, pentru ca pacienții să descopere cancerul la plămâni din timp.

Alte simptome ale cancerului la plămâni includ: tusea frecventă, scurtarea respirației, tuse cu sânge, dureri în piept sau la umăr, pierderea apetitului, oboseală și pierdere în greutate, potrivit digi24.ro

break news