Mihai Fifor: România se va afla trei zile în vid legislativ

„Din cauza neglijentei si a nepasarii PNL, Romania se va afla 3 zile in vid legislativ privind Covid19. Trimiterea cu mare intarziere in Parlament a Proiectului de lege privind starea de alerta, tentativa de a masca abuzuri impotriva cetatenilor si achizitii netransparente pentru clientela de partid, au dus la situatia in care abia de luni Legea ar putea intra in vigoare.

Parlamentarii PSD, prin amendamente ferme facute in Senat si in Camera, au reușit să elimine o serie de prevederi din proiectul privind starea de urgență, care ar fi pus în pericol democrația și drepturile fundamentale ale cetățenilor.

Varianta Guvernului prevedea abuzuri prin care, sub paravanul stării de alertă, PNL putea să facă o epurare în instituțiile publice pentru a-și instala politrucii de partid!

De asemenea, varianta Guvernului introducea posibilitatea ca achizițiile publice să fie în continuare total netransparente, bugetul statului fiind transformat în pușculița PNL. Aceste prevederi au fost eliminate.

PSD nu a acceptat și nu va accepta niciodată încălcarea cu bună știință a Constituției și de aceea s-a opus unor amendamente susținute de PNL, care ar fi încălcat atât legea fundamentală, cât și drepturile cetățenilor.

Pe de altă parte, PSD are o responsabilitate față de marea majoritate a cetățenilor acestei țări care au respectat regulile, care au stat în casă și care așteaptă să își reia viața, să meargă la muncă, să intre în normalitate!

În absența unei astfel de legi, care să reglementeze starea de alertă, românii corecți ar fi avut de suferit și nu este normal să permitem acest lucru. Singura soluție pentru a evita haosul în care ne-a aruncat Guvernul PNL a fost să modificăm acest proiect și să-l votăm, pentru binele și siguranța românilor.

PSD cere guvernului PNL să înceteze să mai fure pe pandemie. Să înceteze să mai pună politruci în funcții publice! Și să nu încerce din nou restricții abuzive”, scrie Fifor pe Facebook.

Articole similare