Nume grele ale PSD Arad au fost duse la audieri la DNA

Investigațiile în acest dosar au demarat de la o informație despre șpăgile care se încasau la cântarul de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II de pe autostradă – acolo unde erau oprite și cântărite toate camioanele care ieșeau din România. Cristian Horgea, soțul fostului prefect al Aradului, Florentina Horgea, este șef punct de lucru al DRDP la vama Nădlac II de pe autostradă. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, șpăgile încasate erau de până la 100 de euro pentru ca funcționarii să închidă ochii la neregulile constatate.

Șeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Cristian Ispravnic, a fost și el ridicat, luni dimineaţa, de la sediul PSD Arad, în cadrul perchezițiilor. Cristian Ispravnic, și alți directori i-ar fi constrâns pe angajați să solicite de la șoferii de camioane mită. O parte din șpagă rămânea la aceștia, restul se ducea către parlamentari pentru favoruri, funcții, posturi etc.

Deputatul PSD Arad, Florin Tripa a declarat că are calitatea de suspect în dosar pentru trafic de influenţă. Oficial, DNA central a transmis că procurorii de la Timișoara “efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019”.

După trei ore de percheziții, procurorii DNA Timișoara și ofițerii DGA au ridicat din sediul PSD Arad, unde au descins de dimineață, mai multe documente, după care au plecat însoțiți de președintele PSD Arad, Dorel Căprar, la DNA Timișoara, la audieri.

break news