Ordonanța militară nr. 2, noi restricții impuse de criza coronavirusului

1. Se suspendă activitatea în cabinetele de medicină dentară din 22 martie, dar sunt permise intervenții de urgență

2. Se suspendă temporar activitatea mallurilor, începând cu duminică seară

3. Circulația în afară gospodăriei se face fără formarea de grupuri mai mari de 3 persoane.

4. În intervalul 6.00 – 22.00 se recomandă ieșirea din casă doar pentru mersul la serviciu, pentru asistență medicală de urgență, aprovizionare, deplasări scurte în apropierea casei

5. În intervalul 22.00 – 6.00 persoanele trebuie să stea în casă și cei care ies au nevoie de adeverințe de la serviciu pentru deplasare sau declarație pe proprie răspundere, din 23 martie ora 22:00. 

6. Se interzice intrarea cetățenilor străini și apatrizilor în România, cu excepția celor care vor fi în tranzit pe un culoar bine definit. Alte excepții sunt cei care fac deplasări în interes profesional, personalul diplomatic, cei care au viza, cei care circulă din nevoi medicale, cei care au familia în România.

7. Persoanele izolate la domiciliu care pararsesc locația fără aprobare sunt considerate persoane cu risc crescut și vor fi plasate în carantină sub pază. 

8. Persoanele carantinate care părăsesc locația fără aprobare sunt carantinate pentru o nouă perioada de 14 zile, plus măsuri contravenționale sau penale

9. Persoanele care au nevoie de susținere și au peste 65 de ani vor primi sprijin de la autoritățile locale. 

10. Se pot oficia slujbe religioase fără public, care pot fi transmise prin radio și internet. 

11. Se pot oficia botezuri, cununii și înmormântări la care pot participa cel mult 8 persoane și se pot împărtăși bolnavi la domiciliu.

Articole similare