"> PSD vrea să respingă o parte din cele 25 de OUG date de guvernul Orban - break news

PSD vrea să respingă o parte din cele 25 de OUG date de guvernul Orban

Guvernul a emis 25 de Ordonanțe de Urgență, în cadrul unei ședințe care a durat până târziu în noapte. Cei de la PSD caută să se regrupeze și vor lansa contraatacul la adresa Guvernului.

Surse din PSD au precizat stiripesurse.ro că există un plan în mai mulți pași:

1. Vor verifica fiecare OUG în parte și pentru cele care nu au avizut Consiliului Economic și Social va fi făcută solicitare către Avocatul Poporului să le atace la Curtea Constituțională. Practic, fără avizul CES, acele OUG-uri nu au nicio șansă să primească avizul de constituționalitate, date fiind deciziile anterioare ale CCR.

2. OUG-urile care au avizul CES vor fi trimise în cel mai scurt timp în Parlament, acolo unde PSD își va căuta aliați și vor încerca să trântească toate proiectele PNL.

Cartoful fierbinte este OUG care reglementează organizarea alegerilor anticipate. Cei de la PSD arată că aceasta este neconstituțională datorită prevederii care introduce posibilitatea votării la orice secție, indiferent de domiciliu, dar și dublarea numărului de parlamentari în Diaspora. PSD acuză faptul că prin această metodă se legalizează turismul electoral.

Jocul PNL este destul de clar: mizează pe voturile venite din diaspora la alegerile parlamentare. Având în vedere că la ultimele alegeri, liberalii au luat cele mai multe voturi în diaspora, prin această modificare legislativă se asigură că și la aceste alegeri, cetățenii din străinătate îi vor putea vota.

Facebook Comments
Ce părere ai despre conținutul articolului?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
%d blogeri au apreciat: