Uncathegorized

Roxadustatul e între cele mai rele substanțe din sport

Roxadustatul  e între cele mai rele substanțe din sport. Avocatul Doru Toma a fost invitat în emisiunea Marius Tucă Show, unde a vorbit despre dopajul Simonei Halep cu Roxadustat.

Acesta e convins că Simona Halep, fostul lider WTA, nu poate scăpa cu fața curată după acest scandal și susține că substanța care a fost depistată în corpul româncei e una dintre cele mai periculoase din zona de doping a sportului.

Avocatul Doru Toma lasă de înțeles că doar printr-o eventuală dovedire a neglijenței Simonei aceasta poate scăpa într-un fel de pata neagră care i-a fost atribuită, însă e convins că acest lucru nu poate fi dovedit.

„Neglijența e destul de complicat de a o demonstra, pentru că înseamnă să spui că ai fost neglijent și ai luat o pastilă care în mod normal nu ar fi trebuit să fie acolo. Ea nu este o pastilă între două aspirine. Cum a fost în cazul Andreei Răducan. E o pastilă și o substanță interzisă permanent. E între cele mai rele substanțe care se pot lua în zona asta și în zona antidoping se dau cele mai grele sancțiuni”, a spus avocatul Doru Toma.

În emisiunea Marius Tucă Show, de pe Gândul, a fost invitat avocatul Doru Toma, partener la Boboc & Asociații și specializat pe cauze sportive de peste 20 de ani. Acesta a explicat cum se va derula procesul Simonei Halep, depistată pozitiv cu substanţa Roxadustat.

Dacă ar demonstra că a fost sabotată, Simona Halep ar putea beneficia chiar și de eliminarea perioadei de suspendare. Aceasta se reduce în funcție de gradul de vinovăție stabilit.

 

Back to top button