Tăriceanu: Problema este că dl Cîțu Jr se află într-un flagrant conflict de interese, în cel mai bun caz

”CE FACEM CU DL CÎȚU?!

De când am aflat că părinții ministrului de finanțe se luptă cu statul român pentru un teren la Voineasa, teren care are o valoare de cel puțin 10 milioane de euro, încep să văd cu alți ochi fuga dlui Cîțu din fața Parlamentului! Cred că s-a prins la timp că din calitatea de Prim-Ministru nu faci 10 milioane de euro nici într-o sută de mandate pe când, dacă ești la butoanele instituției cu care se judecă propriii părinți, ai toate șansele!

Deci, încep să am dubii că dl Cîțu Jr i-a făcut loc lui Ludovic Orban din disciplină de partid sau din milă ca Orban să nu ajungă din nou șomer, ci mai degrabă pentru că interesele economice personale l-au determinat să rămână la butoanele Ministerului de Finanțe. Trebuie să recunoaștem, 10 milioane de euro nu sunt de colea!

Problema este că dl Cîțu Jr se află într-un flagrant conflict de interese, în cel mai bun caz. Înțeleg că nu și l-a creat singur pentru că procesul părinților cu statul român datează de dinainte de a fi el ministru de finanțe, dar fapta e faptă! Nici mișcările pe care le face în cadrul Direcției Juridice din Minister nu îl ajută deloc ca să scape de bănuieli, dimpotrivă.

În consecință, dl Cîțu Jr ar trebui să aleagă între calitatea de Ministru al Finanțelor în Guvernul României sau de persoană direct interesată într-un proces pe care părinții lui îl au cu ministerul pe care chiar Cîțu Jr îl conduce. Poate oamenii au dreptate, poate pământul ăla li se cuvine, dar vă dați seama ce tragedie morală ar fi pentru ei dacă ar câștiga acest pământ, pentru care se luptă de 5 ani, tocmai în mandatul de ministru de finanțe al fiului lor? Bănuiala că au câștigat acest pământ într-un mod dubios nu îi va părăsi niciodată!

Deci Cîțu Jr, ori bani, ori ministru în Guvernul României!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe facebook

break news