8 aprilie 2021

Break news – Stiri din tenis

Stiri din tenis, ATP, WTA, slem, Cuap Davis, Simona Halep

Traian Băsescu: De Paște să ne pregătim pentru ce e mai rău

„Nu mai avem de pierdut nicio oră pentru introducerea scenariului patru. Închiderea granițelor, izolare totală și alte astfel de măsuri. Deja suntem în plină epidemie fără control. E o transmitere comunitară, nu se mai știe cine ia de la care , care a dat cui. Şi da, testarea în masa este necesară.

Noi trebuia sa fim capabili sa facem minim zece mii de teste pe zi la acest stadiu al evoluției epidemiei. Noi putem, nu știu, 500, 600. Am văzut o mare nebunie ca ne+au venit 100.000 de combinezoane.

Sunt 16.000 de cadre medicale. Alea nu pot fi folosite la nesfârșit. Faceți un calcul. Ele pot fi folosite câte 100.000 împărțit la 16.000. Cât le folosim. cinci zile?

Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău. Singurul mod în care ne mai putem apărăm e să stăm în case izolați. Din focare de infecție au venit 30-40.000 de oameni . Efectul acestor evenimente nefericite le vom vedea de Paște.

În mediul rural nu s-a respectat deloc acea izolare acasă. Acolo s-au făcut nunți, cârciuma satului era deschisă, era viaţă, nu jucărie…

Porcăria asta cu vom lua măsuri progresiv şi gradual arată că nu ai o minimă pregătire, o minimă informare. La epidemii  măsurile se iau precum securea ce loveşte funia ştreangului.

Noi am stat să o bâlbâim. Ce facem acum trebuia făcut de acum 35-40 de  zile. S-a  întârziat pentru că aveam alte preocupări politice decât problemele care frigeau în ţară.

Italia plăteşte acum costul neintervenirii la timp. Au aşteptat să se termine carnavalul de la Veneţia. Şi acum i-a podidit epidemia.

Este incredibil ce a putut să se întâmple la Suceava. E greu de imaginat ca management al spitalului. Nu știu  dacă s-a găsit vreo responsabilitate pentru manager sau șefii de secții. Dar este inadmisibil. Inadmisibil!.

Dacă managerul nu a fost în stare să se protejeze pe el atunci ce așteptare să ai să protejeze pe alţii?

Testarea merge slab la noi. Nu am ce să comentez. Ştim doar toţi că nu avem capacitate de testare, pe măsura nevoilor.

M-am uitat la iniţiativa de la Balş de a face un studiu de caz pe zona bucureştiului. Un eşantion ce va fi testat pe o mie de persoane pentru a se vedea modul de infestare si de propagare a virusului pe tronsoane de vârstă.

M-aş duce să fiu primul la o astfel de testare”, a spus Băsescu la RTV.