Un român din Italia, infectat cu COVID – 19, a murit

În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.

MAE confirmă doar un deces în Italia dar există o informația despre două românce stabilite în Italia, chiar în regiunea de mare risc Lombardia, care ar fi murit în urma infectării cu Coronavirus. Femeile ar fi din Borșa, localitatea unde primarul voia să trimită autcare în Italia pentru a-i aduce în țară pe consătenii săi.

Una dintre cele două surori ar fi împlinit, mâine, 80 de ani și nu suferea de nicio boală, conform familiei, iar cealaltă avea 75 de ani și suferea de o boală incurabilă. Conform sursei locale, cele două persoane ar fi decedat la distanță de o zi una față de cealaltă. Cel mai probabil că acestea urmează să fie incinerate. Potrivit presei locale, una dintre acestea s-a dus la Milano pentru a se trata de o afecțiune foarte gravă, dat fiind că avea copiii cu rezidență acolo.

„Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit de coronavirus la spitalul din Monza, regiunea Lombardia”, a spus Sorin Timiș, primarul comunei Borșa, județul Maramureș.

break news