Victor Ponta: Cer Guvernului să amâne cu 90 de zile plata taxelor

Noi am depus vineri, când am fost la Parlament, proiectul de lege privind completarea şi modificarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal. Nu e timp acum de votat legea. Dacă o ia Guvernul azi exact aşa, textul e lucrat cu specialişti şi o adoptă ca ordonanţă de urgenţă, ar fi foarte bine.

Toate firmele – hoteluri, restaurante, alimentaţie publică, agenţii de turism, transport internaţional, companii de transport – trebuie să primească o amânare de minimum 90 de zile a plăţilor contribuţiilor şi a taxelor. N-au de unde, sunt închise. Le băgăm în faliment? Îi obligăm să trimită sute de români în şomaj? Ştiu că va fi o gaură în bugetul ţării, dar este ceva ce toţi înţelegem că dacă nu luăm acum măsuri va fi şi mai mare problema.

Criza economică mondială îi va lovi pe cei mai pregătiţi şi pe cei mai nepregătiţi, cum suntem noi, mai rău”. Cred că Guvernul, din acest moment, ministrul Economiei, ministrul de Finanţe, cei care sunt acolo, trebuie să îi cheme pe toţi cei care se pricep la economie, să se apuce de azi de măsuri economice. Pe zona de economie, de azi, Guvernul trebuie să dea un semnal că salvează cât mai multe din firmele româneşti, că salvează cât mai mult din locurile de muncă de la aceste firme”.

 

Articole similare