Victor Ponta: Sunt 4 vinovați – UDMR, Orban, Ciolacu și Iohannis

„Pe 25 martie legea era adoptată tacit. Pe 16 aprilie a venit punctul de vedere de la Guvern cu intarziere (…) De ce nu s-a dat avizul negativ de la guvern? Pentru ca guvernul Orban avea nevoie in martie de vot de la UDMR pentru investire. De ce nu a sarit Ciolacu sau PSD-ul cu legea asta? Pentru ca intr-adevar voturile UDMR conteaza (…) Aseara a inceput scandalul si toata lumea a inceput sa se spele pe maini. Aici este o greseala pe care trebuie sa si-o asume si Guvernul care nu a vrut sa supere UDMR, dar si conducerea Camerei, la fel nu a vrut sa se certe cu UDMR. Vina lui Orban, vina lui Ciolacu, foarte bine, sa-si puna cenusa in cap, sa-i tragem de urechi si sa stie data viitoare ca ii prindem daca vor sa faca ceva

O sa vorbesc, asa, ca procuror la rechizitoriu. Sunt 4 vinovati, sa-i luam pe rand.

1. In primul rand UDMR pentru ca o tot tine cu acest proiect de 20 de ani (…) Ei stiu ca nu le trece proiectul dar pentru o parte din electoratul lor, nu pentru toti ca sunt multi care votaza UDMR si sunt oameni deschisi la mine care inteleg ca nu vor avea niciodata o tara in tara in Romania, dar pentru o parte dintre ei acest discurs este un discurs bun, ‘Uite UDMR vrea si romanii nu ne lasa’. Nu sunt de acord cu genul acesta de a face politica, este un mod populist si ipocrit, dar le tine si eu ii consider vinovati.

2. Guvernul Orban pentru ca nu a dat aviz negativ, trebuia sa dea. Cat am fost premier dura avizul maxim 3 saptamani. Orban nu a dat aviz pana nu si-a luat voturile de la UDMR pentru investirea Guvernului.

3. Cred ca e foarte vinovat Marcel Ciolacu prin faptul ca nu au fost atenti si faptul ca nu au dat importanta si nu s-au gandit ca dl Iohanis si PNL ii vor ataca cu armele lor.

4. Dl Iohannis care nu cred ca este cel care ne apara pe noi romanii sa nu ne ia cineva ceva al nostru. Deocamdata ne iau romani in Germania si se imbolnavesc de Covid. Iohannis a obtinut foarte multe voturi din Ardeal, nu a obtinut niciun vot spunand ca opreste vanzarea Ardealului”, a declarat Victor Ponta într-o postare video pe Facebook.

break news