Agenția de Integritate: „Cazul este judecat în conformitate cu Codul mondial anti-doping!”

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) nu dă înapoi, după ce Simona Halep (31 de ani) a criticat organismele care gestionează cazul ei de dopaj.

ITIA, agenția care a suspendat-o provizoriu pe Simona Halep și se ocupă în continuare de cazul româncei, a răspuns acuzațiilor lansate de eleva lui Patrick Mouratoglou.

Cu toate că Simona Halep nu a fost audiată în decurs de 7 luni, motiv pentru care românca și-a strigat disperarea, ITIA nu vede nicio problemă! Organismul internațional i-a dat peste nas Simonei, spunând că procesul ei se desfășoară în conformitate cu Codul mondial anit-doping:

„Cazul Simonei Halep este în desfășurare și se judecă în conformitate cu Codul mondial anti-doping!”, a fost răspunsul ferm al ITIA, potrivit BBC. Jurnaliștii britanici au mai dezvăluit, pe lângă punctul de vedere al ITIA, și motivul pentru care procesul durează atât de mult: „Nu este ceva neobișnuit ca aceste cazuri să dureze câteva luni pentru a fi rezolvate. În astfel de cazuri, un jucător poate produce dovezi pentru a infirma sau a atenua testul picat. Acest lucru generează investigații și testări suplimentare de către ITIA, ceea ce duce la prelungirea procesului”.

break news