Băsescu: Exact ce vrea să facă Orban cu starea de alertă, poate să fie scris în decretul președintelui pentru stare de urgență

„Starea de urgență poate fi modelată în funcție de conținutul decretului. Exact ce vrea să facă Orban cu starea de alertă, poate să fie scris în decretul președintelui pentru stare de urgență. Nimeni nu-i dă președintelui niște parametri de descriere a stării de urgență, și-i alege și îi determină singur”, a afirmat Traian Băsescu, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, la B1.

Întrebat ce prevederi ar putea cuprinde un astfel de decret prezidențial, fostul președinte Traian Băsescu, actualmente eurodeputat, a răspuns: „Exact ce vrea să facă Guvernul în starea de alertă, adică încă să nu deschidă restaurantele, să ne oblige să purtăm mască, să nu deschidă școlile. Exact asta poate să scrie într-un decret pentru stare de urgență și a limpezit treaba. E prea multă discuție pentru un lucru în care PSD este vulnerabil, pentru că poate să rămână cu votul, dar fără valoare”. 

break news