Fotbalul continuă fără spectatori. Liga întâi se reia cu tribunele goale!

Premierul Ludovic Orban a avut o întâlnire cu șefii FRF și LPF pentru a găsi soluții în vederea deschiderii tuturor bazelor sportive, dar mai ales pentru revenirea suporterilor pe stadioane.

”Am încercat să găsim soluții pentru fotbal, să ajutăm, dar atât s-a putut. Nu am putut mai mult pentru că acestea au fost resursele găsite la Guvern.”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a explicat că a văzut în Bulgaria și Serbia faptul că se joacă cu spectatori în tribune, dar a precizat că situația epidemiologică este diferită și în România încă nu se poate ajunge în etapa aceasta.

În schimb, șeful FRF, Răzvan Burleanu, a explicat că ar putea exista o soluție prin vânzarea biletelor online, iar între spectatori să fie o distanță de 12 scaune.

De asemenea, șeful FRF a solicitat ca din data de 15 iunie să fie redeschise toate bazele sportive, asta pentru că în România avem 300.000 de oameni care practică fotbalul într-un cadru organizat, iar aproximativ 400.000 de oameni joacă fotbal amator.

Ministrul Tătaru a spus că nu se poate da acces la spectatori în tribune în această etapă de relaxare. Liga 1 va debuta în weekend cu tribunele goale!

Ministrul Stroe a spus că intenționează să permită ca să se antreneze la bazele sportive grupuri de 10 fotbaliști deodată.

Articole similare