Cupa Davis: România – Portugalia, în septembrie 2021

Cupa Davis: România – Portugalia, în septembrie 2021.

Cupa Davis,are un nou format începând cu 2019 și va continua anul acesta, pe parcursul a unsprezece zile, în trei oraşe din Europa, a anunţat Federaţia internaţională de tenis (ITF) între 25 noiembrie şi 5 decembrie, decalată mai târziu cu câteva zile față de cum era până acum.

ITF a aprobat trecerea de la 18 la 16 echipe începând din 2022 şi vor începe consultări pentru introducerea unui format cu mai multe oraşe începând din 2021.

Formatul cu mai multe oraşe ar vedea două oraşe europene adăugându-se Madridului pentru a găzdui competiţia începând din 2021. Aceste două noi oraşe ar găzdui câte două grupe şi un sfert de finală, în timp ce Madridul ar găzdui două grupe, două sferturi, precum şi cele două semifinale şi finala”, scrie în comunicatul ITF.

Cupa Davis: România – Portugalia, în septembrie 2021

Ediţia Cupei Davis în noul format a debutat în 2019 la Madrid. Ediţia din 2020 ce urma a se juca tot la Madrid a fost anulată din cauza coronavirusului.

O decizie finală privind formatul din 2021 va fi luată în luna martie ţinând cont de capacităţile de primire şi de evoluţia Covid-19”, a adăugat ITF.

Ediţia din 2019, câştigată de echipa Spaniei la ea acasă, nu a fost bine primită de public. Desfăşurarea competiţiei într-o săptămână a dus la probleme de programare, mai multe meciuri încheindu-se noaptea târziu.

Naționala Românei va evolua, pe propriul teren, cu Portugalia, pe 13 septembrie. Marius Copil și colegii lui fac parte din Grupa Mondială I, ultimul meci fiind câștigat, în primăvara anului trecut, chiar la începutul pandemiei de coronavirus, la „masa verde”, cu China.

break news