Uncathegorized

Monica Niculescu, căpitan – jucător la Fed Cup: Nu am stat pe gânduri

Monica Niculescu, căpitan – jucător la Fed Cup: Nu am stat pe gânduri. Propunerea a venit după ce Florin Segărceanu a renunțat la postul pe care îl avea de trei ani. Monica Niculescu va trebui să colaboreze și cu Simona Halep, care și-a anunțat zilele trecuterevenirea în echipa de Fed Cup.

Tricolorele vor juca în 16-17 aprilie contra Italiei, în barajul de menținere în grupa mondială.

Monica Niculescu, căpitan – jucător la Fed Cup: Nu am stat pe gânduri

„Propunerea a venit din partea conducerii Federației Române de Tenis, eu am răspuns întotdeauna prezent la echipa națională și, în general, nu prea stau pe gânduri când vine vorba despre echipa națională, vin cu drag.

Să fii căpitanul unei echipe naționale în care evoluează o jucătoare, care a schimbat istoria tenisului, așa cum este Simona, nu este doar o provocare, este o onoare și o mare responsabilitate. Simona este un simbol și o permanentă sursă de inspirație.

Este un om de la care ai de învățat câte ceva în fiecare zi. Standardele ei sunt foarte ridicate, iar tu, lucrând cu ea, trebuie să te ridici tot timpul la nivelul acestor standarde cu care este obișnuită”, a declarat Monica Niculescu.

„Avem o echipă puternică, o avem pe Simona, liderul acestei generații, care putem spune că a scris o pagină din istoria tenisului, avem fete care activează la cel mai înalt nivel și chiar cred că putem învinge orice echipă din lume.

Când am primit propunerea, eram la Dubai, eram cu antrenorul meu Călin (Călin Ciorbagiu – n.r.), care m-a încurajat din prima clipă să accept această propunere”, a mai afirmat Monica Niculescu.

Back to top button