Doi mijlocași străini sunt primele achiziții ale echipei UTA din Arad

Doi mijlocași străini sunt primele achiziții ale echipei UTA din Arad. Mai puțin de două săptămâni sunt până la începerea returul Ligii întâi. Antrenorul arădenilor, Laszlo Balint era în așteptarea primelor achiziții ale iernii la UTA care au și participat la primul antrenament în „alb-roșu”, pe terenul ICRTI.

Primul transfer este mijlocașul Roger Junior Rodrigues Figueira

Fotbalist brazilian de 24 de ani, un coordonator de joc de picior stâng, Roger Jr. joacă în Europa de doi ani, trecând pe la Kukesi și Kastrioti (Albania) și Riga FC (Letonia). Cu această ultimă formație s-a încununat campion în această toamnă, dar a și evoluat în preliminariile Champions League (0-2 cu Maccabi Tel Aviv). În turul doi preliminar al Europa League, Riga a trecut de 1-0 de Tre Fiori, campioana din San Marino, pentru ca apoi să se recunoască învinsă de campioana Scoției, Celtic Glasgow (0-1). În țara natală, noul „decar” al arădenilor a evoluat pentru patru cluburi: Vila Nova, Botafogo-PB, Goiania și Atletico Goianiense.

Al doilea transfer al arădenilor este un mijlocaș central cu profil mai defensiv

Este vorba despre lituanianul Modestas Vorobjovas, campion en-titre al Lituaniei cu Zalgiris Vilnius. Fotbalistul are 25 de ani a evoluat până acum doar în prima ligă lituaniană, la Siauliai, Trakai (care acum se numește Reteriai) și, din ianuarie 2019, la Zalgiris.

În ultimele cinci sezoane a bifat nu mai puțin de 16 prezențe în preliminariile Europa League pentru echipele la care a activat. Totodată, din 2018 încoace, Vorobjovas a îmbrăcat tricoul echipei sale naționale în 22 de rânduri, pentru care a și înscris două  goluri. Ultimul l-a reușit chiar pe 18 noiembrie, în succesul cu 2-1 al Lituaniei în fața Kazahstanului în Liga Națiunilor.

Vorobjovas a fost unul dintre titularii lui Zalgiris, în sezonul în care „alb-verzii” au întrerupt supremația celor de la KF Suduva, care aveau trei titluri consecutive până în acest an. A evoluat în 16 dintre cele 20 de meciuri și a înscris și un gol pentru trupa din Vilnius în campionatul ce s-a încheiat în luna noiembrie cu clasarea pe primul loc.

Doi mijlocași străini sunt primele achiziții ale echipei UTA din Arad

După ce au făcut testele rapide anti-COVID, Laszlo Balint îi are sub comandă pe: Florin Iacob, Dragoș Balauru – Marius Tomozei, Cristian Bustea, Florin Ilie, Cristian Melinte, Alexandru Benga, Erico Da Silva, Simo Roumpoulakou, Damian Isac, Neluț Roșu, Alexandru Albu, David Miculescu, Alexandru Oroian, Denis Rusu, Valentin Buhăcianu, Denis Hrezdac, Ciprian Rus, Ioan Hora, Dragoș Tescan și cei doi mijlocași transferați acum, Roger Junior Rodrigues Figueira și Modestas Vorobjovas. Utiștii mai au nevoie de un portar și un mijlocaș ofensiv, dar sunt posibile și alte mutări.

Portarul Moldovan, mijlocașii Ursu și Popescu, atacanții Ioniță și Morar s-au despărțit amiabil de UTA la cererarea antrenorului arădenilor, în timp ce Pleașcă și Klapan sunt într-o situație specială. Au fost informați că nu mai intră în planurile tehnico-tactice ale staffului tehnic și, fiindcă nu au ajuns la un acord financiar cu conducerea clubului, se prezintă la program la Arad.

 

Articole similare