Guvernul PNL a blocat subvențiile din Ungaria pentru fermierii români din Transilvania

Guvernul României nu ar fi de acord cu subvențiile acordate fermierilor din Transilvania, printr-o fundație finanțată de Budapesta.

Marius Lazurca, ambasadorul României în Ungaria, a precizat că Guvernul țării noastre nu a fost consultată cu privire la subvenționarea fermierilor din Transilvania iar Bucureștiul nu și-a dat acordul pentru o astfel de măsură, potrivit celor de la G4Media, un site apropiat USR, care citează site-ul Ambasadei României în Budapesta. Până la ora publicării acestui material informația nu a putut fi confirmată oficial.

Amintim că proiectul de subvenționare a fermierilor din Transilvania este gestionat de Fundația Pro Economica și este finanțat de Guvernul de la Budapesta condus de Viktor Orban.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat această informație. În cazul în care ea este reală, jurnalistul amintește că vorbim de o „politică de tip PRM aplicată de Guvernul PNL și care nu face cinste unui guvern pro-european”.

„Demersul nu dovedește nici înțelepciune și nu are un efect practic. Bate în naționalism, dar cum poți să interzici unei fundații să sprijine agricultorii dintr-o regiune a țării? Cum poți opri prin decizie guvernamentală activitatea unei fundații? Se poate doar în instanță”, a precizat Val Vâlcu care a subliniat că doar prin faptul că s-a invocat un asemenea demers se stârnește nemulțumirea unor cetățeni din România care ar urma să beneficieze de subvențiile respective. Jurnalistul a amintit că și guvernele din Norvegia sau Elveția finanțează diferite proiecte din România cu fonduri nerambursabile.

Articole similare