Pariuri și Casino

Interzicerea jocurilor de noroc pe Twitch. Ce urmează de acum?

Probabil ai auzit și tu de faptul că una dintre cele mai platforme de streaming din lume, Twitch, a implementat un nou regulament privind jocurile de noroc și toate clipurile care conțin conținut video care promovează aceste activități. Regulamentul a intrat în vigoare, iar cei mai mulți streameri de succes care făceau foarte mulți bani din acest hobby au suferit. Astăzi vom aborda și noi subiectul privind jocurile de noroc interzise pe Twitch și vom încerca să găsim cele mai clare explicații și viabile motive pentru care o asemenea activitate a putut fi interzisă pe cea mai mare platformă de streaming din lume. Iată care sunt motivele și la ce ar trebui să ne așteptăm de acum înainte:

Ce a interzis Twitch-ul?

Deși toate vorbele și zvonurile din mediul online spun că toate jocurile ce provin de la cazinouri online precum 888 sunt interzise. În realitate, jocurile de noroc nu sunt interzise, ci doar activitatea care promovează jocurile de noroc este cea care nu mai este permisă în streamurile online de pe Twitch. Iată care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie să le cunoaștem despre interzicerea conținutului cu jocuri de noroc de pe Twitch. Vom vedea că defapt, interdicția nu este concentrată pe tot conținutul cu jocuri de noroc din Statele Unite, ci o anumită nișă de jocuri care nu respectă regulamentul legilor impuse în această zonă geografică. În timp ce internetul a fost plin de știri false și zvonuri complet neadevărate, iată care este defapt ceea ce s-a întâmplat cu regulamentul Twitch:

Echipa de la Twitch știe că tot conținutul bazat pe jocuri de noroc produse foarte mulți bani pentru platformă. Unii creatori de conținut au acumulat audiențe extrem de mari și au reușit să aibă chiar și zeci de mii de abonați, iar interzicerea a 100% din tot conținutul cu jocuri de noroc era practic o decizie de business nepotrivită. Dar în loc de această decizie, Twitch a făcut modificări care aduc destul de multe beneficii pentru platformă. Twitch a interzis doar conținutul de sloturi, ruletă și jocuri cu zaruri care provin de la cazinouri ce nu sunt licențiate în Statele Unite. Astfel, streamerii din Statele Unite vor putea să stea live cu jocuri de noroc, dar trebuie să fie mult mai atenți la colaboratori.

De ce Twitch-ul a interzis live-urile cu jocuri de noroc neregulamentare?

De-a lungul timpului, platforma a avut destul de multe controverse legate de industria jocurilor de noroc. Mai mult decât atât, pentru a gestiona toate scandalurile generate de această industrie, Twitch a reușit cumva să calmeze de fiecare dată apele, dar nu pe termen lung. Până într-un moment când toate tensiunile s-au acumulat și au declanșat un întreg scandal. În esență, scandalul nu a pornit doar de la jocurile de noroc ci de la anumite schelete îngropate care au fost scoase la suprafață în urma scandalurilor provocate de un creator de conținut cunoscut pentru jocuri de noroc.

Sliker, un streamer cunoscut a pornit o campanie de donații prin care cerea bani deoarece avea conturile blocate. Trainwrecks i-a oferit 100.000$, iar în final, s-a dovedit că a fost doar o minciună. Din nefericire, streamerii au început să se acuze de tot felul de lucruri și campanii nu tocmai creștine care au fost realizate cu multă transparență pentru utilizatori sau platformă. Tot scandalul a fost pornit de la campaniile pentru jocuri de noroc, iar asta a dus la decizii drastice. 

Cine este afectat de această interzicere?

Primii care au fost afectați de această interzicere sau cel puțin de zvonurile care au fost lansate în timp ce se aștepta un anunț din partea echipei de la Twitch, au fost streamerii implicați. Aceștia au avut de suferit și chiar de câștigat în cazul altora, din punct de vedere al popularității. Aici vorbim mai ales despre cei care erau implicați în scandaluri cu campanii foarte suspicioase. Având în vedere regulamentul nou ce se aplică campaniilor cu anumiți provideri de jocuri de noroc, cei mai afectați sunt furnizorii de jocuri de noroc care nu dețin licențe sau care nu respectă regulamentul impus de Twitch. 

Alte platforme care au luat decizii pentru interzicerea jocurilor de noroc

Printre platformele cu foarte multă notorietate ce au luat decizii pentru interzicerea jocurilor de noroc se numără și YouTube care a blocat deja mai multe conturi cu foarte mulți abonați, ce erau în atenția audiențelor deoarece făceau conținut bazat pe jocuri de noroc. În 2018, YouTube a luat decizii radicale pentru care nu au oferit nici explicații foarte clare. Astfel, de atunci, gambling-ul pe YouTube este foarte atent selecționat. 

Concluzie

Prin urmare, industria de jocuri de noroc nu a creat foarte multe beneficii pentru creatorii de conținut înafară de cele financiare. Același lucru este valabil și pentru platformă. Nimic nou, având în vedere că în cazino, lucrurile pe care se pune accent sunt banii.

Back to top button