Novak Djokovic a câștigat pentru a 6-a oară Turneul Campionilor!

Novak Djokovic (Serbia, 8 ATP) a câștigat pentru a 6-a oară Turneul Campionilor! Djokovic l-a răpus în finală pe Casper Ruud (Norvegia, 4 ATP), scor 7-5, 6-3. Cei doi au mers umăr la umăr până la 5-5, dar Nole s-a dezlănțuit în prelungirile actului inaugural.

Novak Djokovic e din nou campionul campionilor! „Nole” a triumfat duminică în cadrul competiției de la Torino, după o finală fără istoric, scor 7-5, 6-3 cu Casper Ruud! „Au fost multe emoții, dar am rămas concentrat și mă bucur că am reușit să închid cu serviciul. Faptul că am așteptat mulți ani să câștig din nou aici face succesul și mai dulce”, a declarat tenismenul care a mai cucerit Turneul Campionilor în anii 2008, 2012, 2013, 2014 și 2015.

În ciuda faptului că nu s-a aflat 100% în plenitudinea forțelor și a tremurat pe teren la propriu atât în finală, cât și în meciul cu Daniil Medvedev din faza grupelor, Novak Djokovic s-a impus la Turneul Campionilor fără să cedeze vreun duel. Asta înseamnă că sârbul încasează cel mai mare premiu din istoria tenisului: 4,74 milioane de dolari. Novak a fost interzis la Australian Open și US Open în acest an, astfel că victoria reușită în ultima finală din 2022 este cu atât mai dulce!

Novak Djokovic a ajuns în finală deși s-a confruntat cu probleme de sănătate pe durata turneului: „A trebuit să lupt pentru a supraviețui! Nu m-am simțit foarte comod pe teren astăzi. A fost greu să îmi găsesc dinamica necesară, după meciul de ieri cu Daniil Medvedev (n.r. – Novak s-a simțit rău și a început să tremure pe teren).

Nu a fost cea mai bună zi a mea din punctul de vedere al tenisului, dar am rezistat! Îmi place atmosfera de acest gen, oamenii așteaptă o formă de divertisment și sper că s-au bucurat de asta. Am fost nevoit să îmi păstrez calmul în fața lui Fritz, care servește foarte puternic. Sunt motivat, sunt flămând de trofee. Mai am un singur meci și sper să îl închei cu bine”, a spus „Nole” la interviul acordat pe teren, după victoria din semifinale.

break news