Iohannis l-a numit ministru al Sănătății pe Nelu Tătar și anunță achiziții urgente de echipamente medicale în valoare de 10 milioane de euro, apropate de Uniunea Europeană.

„Domnul Tătaru cunoaște foarte bine care e situația și trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru evitarea răspțndirii epidemiei de coronavirus”, a spus șeful statului. Noul ministru va depune azi jurământul la Cotroceni.

„Intenționez să subliniez în cadrul acestor discuții o serie de subiecte extrem de importante. La nivelul Uniunii au fost demarate achiziții comune pentru echipamente necesare gestionării epidemiei. Mănuși, echipamente de laborator.  Având în vedere că situația s-a dezvoltat rapid și în țara noastră, a devenit crucial ca aceste proceduri să fie finalizate cât mai repede cu puțință.

La nivelul UE s-a aprobat constituirea unei rezerve strategice ce echipamente medicale în cadrul mecanismului european de protecție civilă, destinat reacției UE la diferite crize, cum este aceasta a coronavirusului. România este primul stat membru al UE care a primit acceptul UE de a demara procedurile de achiziție. Într-o primă etapă achiziția de zece milioane de euro va viza măști și echipamente medicale”, a declarat Iohannis.

Articole similare