Ionuț Moșteanu: Alianţa USR-PLUS şi-a arătat disponibilitatea de a guverna

Purtătorul de cuvânt al Alianţei, Ionuţ Moşteanu : „Ne-am arătat disponibilitatea de a pune umărul la actul de guvernare. Acum, când suntem într-un moment greu pentru România, suntem în pragul unei potenţiale crize de sănătate publică şi cred că trebuie multă responsabilitate. Alianţa USR-PLUS are oamenii care sunt gata să pună umărul la actul de guvernare. Aşteptăm un telefon, telefon care nu a venit până acum de la premierul desemnat. Suntem aici, vom face tot ce ţine de noi să ducem ţara asta înainte, acum depinde şi de înţelepciunea celorlalţi”.

El a afirmat că „anticipatele încă sunt pe masă”, deşi nici PSD, nici PNL nu spun acest lucru.

„Nu am văzut o intenţie clară de a forma o majoritate până în momentul ăsta. (…) Văd aceeaşi încercare de a forma un guvern monocolor în jurul PNL, partid de douăzeci şi ceva la sută şi au văzut că a fost dificil în ultimele trei patru luni să guverneze astfel. În continuare pare că discuţia de anticipate este pe masă. Cred că trebuie să ne uităm atenţi la realităţile care s-au schimbat, să ne uităm la decizia CCR şi la această potenţială criză de sănătate publică”, a precizat Moşteanu.

El a explicat că „anticipatele ar reconfigura Parlamentul şi ar crea o nouă majoritate care să susţină un guvern reformist de care România are nevoie” şi a afirmat că, „pe de altă parte, anticipatele vin şi cu această incertitudine care poate dura câteva luni care nu ajută deloc din punct de vedere economic”.

Facebook Comments
Ce părere ai despre conținutul articolului?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
%d blogeri au apreciat: