Ionuț Moșteanu: Alianţa USR-PLUS şi-a arătat disponibilitatea de a guverna

Purtătorul de cuvânt al Alianţei, Ionuţ Moşteanu : „Ne-am arătat disponibilitatea de a pune umărul la actul de guvernare. Acum, când suntem într-un moment greu pentru România, suntem în pragul unei potenţiale crize de sănătate publică şi cred că trebuie multă responsabilitate. Alianţa USR-PLUS are oamenii care sunt gata să pună umărul la actul de guvernare. Aşteptăm un telefon, telefon care nu a venit până acum de la premierul desemnat. Suntem aici, vom face tot ce ţine de noi să ducem ţara asta înainte, acum depinde şi de înţelepciunea celorlalţi”.

El a afirmat că „anticipatele încă sunt pe masă”, deşi nici PSD, nici PNL nu spun acest lucru.

„Nu am văzut o intenţie clară de a forma o majoritate până în momentul ăsta. (…) Văd aceeaşi încercare de a forma un guvern monocolor în jurul PNL, partid de douăzeci şi ceva la sută şi au văzut că a fost dificil în ultimele trei patru luni să guverneze astfel. În continuare pare că discuţia de anticipate este pe masă. Cred că trebuie să ne uităm atenţi la realităţile care s-au schimbat, să ne uităm la decizia CCR şi la această potenţială criză de sănătate publică”, a precizat Moşteanu.

El a explicat că „anticipatele ar reconfigura Parlamentul şi ar crea o nouă majoritate care să susţină un guvern reformist de care România are nevoie” şi a afirmat că, „pe de altă parte, anticipatele vin şi cu această incertitudine care poate dura câteva luni care nu ajută deloc din punct de vedere economic”.

Articole similare