Medicul Alexandru Rafila a explicat cum putem scăpa de COVID-19

Doctorul infecţionist Alexandru Rafila  a explicat că COVID-19 este sensibil  la temperaturi de peste  20 de grade. Alexandru Rafila a precizat că noul coronavirus va începe să dispară odată cu instalarea temperaturilor de primăvară.

Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20…30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo„, a spus președintele Societății Române de Microbiologie.

Medicul infecţionist a sublinat faptul că acest tip de virus este sensibil la dezinfectanţi banali.

Acest virus se distruge relativ ușor, la dezinfectanți banali, și nu cred că ar trebui să fie probleme deosebite legate de dezinfecția sanitară. Mai degrabă de comportamentul individual al fiecăruia. Utilizarea unei măști de protecție previne transmiterea acestei boli. Virusul se elimină prin tuse sau poate contamina suprafețele și ne îmbolnăvim cu acest tip de virus. Foarte importantă este igiena mâinilor, să evităm să ducem mană pe față. Putem face asta când mână e spălată bine„, a afirmat Rafila.

break news