Marketa Vondrousova a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră la Wimbledon 2023

Marketa Vondrousova a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră la Wimbledon 2023, iar sportiva din Cehia a vorbit despre detaliul care a fost decisiv în finala cu Ons Jabeur (6-4, 6-4) și a recunoscut că nu credea că se va impune vreodată pe iarba de la All England Club.

Vântul a bătut puternic la Londra, iar organizatorii au luat decizia de a trage acoperișul de pe Centralul londonez. S-a jucat în condiții indoor, schimbare care a avantajat-o pe Marketa.

Ons Jabeur (Tunisia, 6 WTA) a avut parte de un incident înaintea finalei de la Wimbledon cu Marketa Vondrousova (Cehia, 42 WTA), pierdută sâmbătă, la All England Club (Londra), scor 4-6, 4-6.

Ons Jabeur a ieșit pe Terenul Central de la Wimbledon cu o oră înaintea marelui meci, însă sportiva din Tunisia nu a fost lăsată să se antreneze din cauza echipamentului pe care îl purta. Jabeur a încălcat codul vestimentar și a fost trimisă la vestiare.

Participanții de la Wimbledon sunt obligați să joace în alb complet nu doar în meciurile oficiale, ci și la antrenamente! Ons Jabeur a omis acest aspect, având parte de un moment tensionat.

Jabeur, care s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în finala de la Wimbledon, a vrut să se antreneze într-un echipament negru, însă organizatorii i-au interzis să înceapă sesiunea de antrenament.

Ons a fost nevoită să meargă la vestiare și să își schimbe hainele, motiv pentru care a efectuat antrenamentul mai târziu decât era prevăzut.

Marketa Vondrousova este prima campioană de la Wimbledon din Era Open care nu este cap de serie.

Jucătoarea din Cehia este a 7-a campioană diferită din ultimii 7 ani consecutivi la Wimbledon.

În urma succesului de sâmbătă de pe iarba de la All England Club, Vondrousova (42 WTA) va pătrunde pentru prima dată în Top 10 WTA: De luni, se va găsi pe locul zece mondial.

Articole similare