Orban a anunțat și el susținerea PNL, Nicușor Dan va fi candidatul comun al dreptei la Primăria Capitalei

„PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului București, în urma acestei cercetări a rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga dar nu avem această garanție că vor câștiga bătălia cu PSD. Vreau să vă anunț că în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, am luat decizia de a-l propune pe Nicușor Dan ca și candidat la Primăria Capitalei susținut de PNL. Voi susține această propunere în fața PNL București, și în fața Biroului Politic al PNL”, a spus Orban.

Potrivit unor surse politice, PNL, USR şi PMP ar urma să negocieze o susţinere comună a lui Nicuşor Dan.  În paralel, se fac calcule pentru primăriile de sector. Liberalii vor să aibă candidaţi la trei primării de sector, USR la două primării, iar PMP la o primărie.

„Mulțumesc președintelui PNL, Ludovic Orban, pentru susținerea candidaturii mele la Primăria Capitalei. Este un gest de mare responsabilitate politică, în condițiile în care PNL-ul are în interiorul său persoane foarte competente pentru această poziție”, a transmis Nicușor Dan, printr-un comunicat de presă.

„Prin acest gest de responsabilitate, dorința bucureștenilor de a avea un candidat unic al Opoziției împotriva administrației Firea – PSD este foarte aproape de a fi realizată”, a precizat el.

Nicușor Dan a adăugat: „Vreau să asigur mediul de afaceri că va avea în mine un partener de bază. Orașul are nevoie de dezvoltare, iar sectorul privat este motorul dezvoltării. Vom simplifica interacțiunea cu autoritatea, vom emite toate autorizațiile în termenul legal. Vom fi o interfață între mediul de afaceri local și sistemul local de învățământ. Vom avea o politică corectă și predictibilă de achiziții publice. Vom ajuta financiar și logistic start-up-urile în tehnologie, industrii creative și cercetare. Vom construi, în parteneriat public-privat, centre de conferințe care să pună Bucureștiul pe harta globală de business.”

„Cu scuze pentru reprezentanții media, nu voi da alte declarații pe acest subiect până după momentul unei discuții aplicate cu Ludovic Orban”, a menționat Nicușor Dan.

break news