Radu Banciu: Peste weekend, această debandadă, anarhie la care la un moment dat Guvernul Orban făcea referire ar putea să existe cu adevărat

„Aceasta națiune habar n-are dacă la sfârșitul săptămânii va putea să schimbe constituțional starea de urgență cu starea de alertă. Din câte ne dam seama nu prea se poate. Am tot văzut diferite încropiri de texte pentru viitoarea stare de alertă. De exemplu se spune că n-ar fi constituțional ca în starea de alertă deplasarea pe teritoriului României să se facă cu restricții. Cică nu-i voie conform stării de alertă, dacă aceasta va fi constituțională, în principiu nu va fi pentru că nu se bazează pe nimic, dar dacă nu va fi, probabil va trebui să ne întoarce în starea de urgență.

Președintele Iohannis a fost sfătuit de fostul președinte al Curții Constituționale, domnul Zegrean, să prelungească măcar cu trei zile starea de urgență că dacă nu vom avea un vid legislativ, de putere peste weekend, când starea de alertă nu va putea de facto să-și intre în rol, peste starea de urgentă întrucât este o perioada în care nu este înscrisă, cum ar veni, în catastif. Deci, nu s-ar putea. Peste weekend, această debandadă, anarhie la care la un moment dat Guvernul Orban făcea referire ar putea să existe cu adevărat, dar nu suntem încă la weekend.

Mâine e treaba Camerei Deputaților să treacă prin ciur acestea amendamente, joi e ziua Curții Constituționale și multe se vor mai afla.

În cazul în care starea de alertă ar trece și peste 49 de ore, a zis doamna Firea – joi noaptea se deschid cimitirele și parcurile…Dacă intrăm în starea de alertă joi noaptea, deplasările pe teritoriul României sunt constituționale, fără nici un fel de document. În ciuda încercării guvernanților de a-și mai scoate din pârleală și de a ne amenda pentru așa ceva.

Starea de alertă îți permite să te deplasezi de la Drobeta-Turnu Severin la Suceava, fără nici un document în mână. Dacă ești amendat, te duci și contești și Guvernul sau Ministerul de Interne pierde” a declarat Radu Banciu la B1TV.

Articole similare