"> Ștefan Mandachi, Spartan: Se arată un scenariu crunt la orizont, încasări scăzute cu 70% - break news

Ștefan Mandachi, Spartan: Se arată un scenariu crunt la orizont, încasări scăzute cu 70%

Ca proprietar de restaurant și al celei mai mare francize de carne rotisată din Europa, mă așteptăm la mult mai multă atenție din partea Guvernului. Într-un restaurant, există o simbioză între mai multe industrii: software, construcții, marketing, servicii, broderie, echipamente, utilaje, agregate, consuntanta, juridic. În niciun caz nu putem reduce aportul restaurantelor la PIB doar în acord cu contribuția efectivă. Noi avem 1000 de salariați în societate. De asta nu se ține cont?

Se arată un scenariu crunt la orizont: încasări scăzute cu 70%. Înseamnă că ar trebui să reducem numărul salariaților. Dar eu nu vreau să fac asta, am muncit 8 ani să configurez o astfel de echipă.

În Germania și Austria cu atât au scăzut încasările. În timp ce încasările scad, noi creștem substanțial toate cheltuielile. Dacă 800 salariați schimbă patru rânduri de mănuși pe zi, și patru perechi de mănuși, chiar dacă lucrează o zi da și una ba, cheltuielile sunt enorme. La rețeaua mea de restaurante ar crește cheltuiala cu 46.500 euro pe lună la prețul de 2.23 lei fără tva o mască (așa cum am achiziționat).

În plus, că să echipezi un restaurant cu plastic și protecție, cu tunel și instalații speciale, costă 8500 euro dacă la fiecare masă pui protecție de plastic individuală, cu vizor”, a declarat Ștefan Mandachi pentru DC News.

Facebook Comments
Ce părere ai despre conținutul articolului?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
%d blogeri au apreciat: