Simona Halep, susținută de sponsori, deși este acuzată că s-a dopat cu Roxadustat

Simona Halep, susținută de sponsori, deși este acuzată că s-a dopat cu Roxadustat.

Simona Halep nu a fost părăsită de sponsori deși este acuzată de dopaj și este suspendată după ce s-a găsit în corpul ei Roxadustat, medicament care apare pe lista interzisă de Agenția Mondială Anti-Doping. O firmă americană se folosește de numele jucătoarei din România într-o campanie care se adrează sportivilor aflați la început de drum. „Concentrați-vă pe elementele fundamentale”.

Sponsorii Simonei Halep sunt alături de jucătoarea de tenis, în plin scandal de dopaj. Sportiva din România este suspendată provizoriu din data de 7 octombrie, dar asta nu-i împiedică pe cei de la TopCourt să-i folosească numele într-o campanie prin care tinerii jucători de tenis sunt îndemnați să ia exemplu de la fostul lider mondial. Este o nouă dovadă că sunt foarte mulți cei care cred că jucătoarea noastră nu s-a dopat, deși a primit un rezultat pozitiv la testul anti-doping de la US Open 2022, de la finalul lunii august, când a și participat la ultima partidă oficială.

„Concentrați-vă pe elementele fundamentale! Simona Halep îți va regla forehand-ul! Distribuiți și dați like acestor pași care vă văr revigora forma”, au scris americanii în descrierea fotografiilor cu Halep.

Simona are trei sponsori de peste ocean: Nike, Wilson și TopCourt. Niciunul nu și-a retras sprijinul, după ce s-a declanșat scandalul. Jucătoarea noastră a semnat cu TopCourt în anul 2021 și a intrat într-o echipă din care mai fac parte: Bianca Andreescu (Canada), Alexander Zverev (Germania), Nick Kyrgios (Australia), Genie Bouchard (Canada), Martina Navratilova (SUA), Iga Swiatek (Polonia), Lindsay Davenport (SUA), Belinda Bencic (Elveția), Chris Evert (SUA), Venus Williams (SUA), Grigor Dimitrov (Bulgaria), Nick Bollettieri (SUA), Sloane Stephens (SUA), Sofia Kenin (SUA), Elina Svitolina (Ucraina), Aryna Sabalenka (Belarus) sau Karen Khachanov (Rusia).

 

Articole similare