Uncathegorized

Caroline Garcia a câștigat Turneul Campioanelor 2022

Caroline Garcia a câștigat Turneul Campioanelor 2022. Numărul 6 mondial, a câştigat pentru prima oară în cariera sa Turneul Campioanelor, în finala căruia a învins-o în două seturi, 7-6 (4), 6-4, pe Aryna Sabalenka (7 WTA), la Fort Worth (Texas).

Garcia, în vârstă de 29 de ani, este a doua reprezentantă a Franţei care câştigă această prestigioasă competiţie de final de sezon a circuitului profesionist de tenis, după Amelie Mauresmo, care s-a impus în faţa compatrioatei sale Mary Pierce, în 2005.

În urma acestui succes, Caroline Garcia va încheia anul 2022 pe locul al patrulea în clasamentul WTA, poziţie pe care a mai atins-o în 2018, înainte de a traversa patru ani dificili, marcaţi de o criză de încredere, tenis pierdut şi probleme fizice recurente, care au făcut-o să coboare pe locul 74 chiar la sfârşitul anului trecut.

Victoria de la Turneul Campioanelor i-a adus franţuzoaicei un cec în valoare de 1,57 milioane de dolari şi 1.375 de puncte WTA.

Acesta este al patrulea titlu la simplu cucerit de Caroline Garcia de la debutul sezonului 2022, după cele de la Bad Homburg, Varşovia (în finală cu românca Ana Bogdan) şi Cincinnati, la care se adaugă cel câştigat la dublu alături de compatrioata sa Kristina Mladenovic la Roland Garros.

Back to top button