"> Gheorghe Falcă: Pactul Verde - economia UE şi a României vor cunoaşte o lungă perioadă de creştere economică sustenabilă - break news

Gheorghe Falcă: Pactul Verde – economia UE şi a României vor cunoaşte o lungă perioadă de creştere economică sustenabilă

Europarlamentarul PPE Gheorghe Falcă a transmis că PNL se va lupta pentru ca implementarea Pactului Verde în România să fie un succes.

„Pactul verde european îşi propune să modifice radical sectoarele energetic, de transport, agricultura şi industrie europeană şi dacă pregătim profesionist această transformare, ne vom asigura că economia UE şi implicit a României va cunoaşte în viitor o lungă perioadă de creştere economică sustenabilă. Scopul nostru este ca acest Pact să ofere atât un mediu mai verde cât şi o economie mai puternică”, a transmis marţi Gheorghe Falcă într-un comunicat de presă.

Pactul doreşte să limiteze până în 2050 utilizarea cărbunelui, a gazelor naturale, a petrolului şi implicit a motoarelor pe bază de combustie. Europarlamentarii PNL vor colabora cu miniştrii din Guvern pentru a implementa cu succes acest Pactul.

„Prin urmare, am decis alături de europarlamentarii PNL să colaborăm îndeaproape cu miniştrii din guvernul României, cu scopul de a face din implementarea Pactului un succes de ţară şi pentru a pune bazele unei economii durabile care să performeze în economia viitorului. În implementarea acestui Pact, vom ţine cont de avansul tehnologic, piaţa liberă, efectele asupra companiilor şi a muncitorilor şi mai ales de efectele asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor europeni”, spune Falcă.

Implementarea ar trebui să se facă progresiv, astfel încât oamenii să se poată integra fără costuri prea mari.

„Vrem ca această transformare să fie făcută pas cu pas, astfel încât oamenii să se poată integra treptat şi fără costuri sociale în economia viitorului. În acelaşi timp, mă voi lupta alături de colegii mei din grupul PPE pentru ca România să primească fonduri importante. În acest fel, ne vom asigura că economia României va fi una competitivă şi capabilă să ofere prosperitate şi siguranţă tuturor românilor”, a încheiat liderul liberal arădean Gheorghe Falcă.

Facebook Comments
Ce părere ai despre conținutul articolului?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
%d blogeri au apreciat: