Uncathegorized

Monica Niculescu o va antrena pe Simona Halep la echipa României de Fed Cup

Monica Niculescu o va antrena pe Simona Halep la echipa României de Fed Cup

Deoarece Florin Segărceanu a luat decizia de a se retrage cu o lună înainte de barajului cu Italia de la Cluj Napoca de pe 16-17 aprilie, Monica Niculescu a preluat frâiele echipei României și o va avea pe Simona Halep ca jucătoare în prima confruntare oficială.

„M-am hotărât să joc la Fed Cup pentru că mereu îmi doresc să particip, iar faptul că am stat o lună m-a ajutat mult să pot decide să merg să joc două meciuri în plus. Acolo e o emoâie mereu diferită, o încărcătură emoțională foarte mare și este epuizant, chiar și o săptămână, dar mă bucur tare mult că pot să merg.

Bineînțeles, mă bucur pentru Monica, știam că o să fie căpitan și sper să facem o treaba foarte bună,” a declarat Simona Halep pe Aeroportul International „Henri Coanda”, la plecarea spre Miami.

Monica Niculescu o va antrena pe Simona Halep la echipa României de Fed Cup

Întrebată despre numirea Monicăi Niculescu în funcția de căpitan al naționalei feminine de tenis, imediat după demisia lui Florin Segărceanu, Simona Halep a detaliat cum va funcționa relația dintre cele două:

„Nu este colaborare, eu sunt jucătoare, iar ea va fi căpitan-jucător. Ea va decide tot ce ține de echipă, eu sunt acolo să-mi joc meciurile, iar dacă e cazul, voi juca și extra, la nevoie. Am spus-o de multe ori, îmi doresc tare mult și sper să fiu și eu într-o zi căpitan, chiar și căpitan-jucător, cred că este o experiență extraordinară.

Este și un stres în plus, dar mi-ar plăcea.  Mi-aș dori să fiu căpitan, poate și după, dar chiar și în timpul carierei. E o onoare să fii în această funcție. Lupt să fac rezultate cât mai bune în continuare ca să am șansa și onoarea să duc drapelul la Olimpiadă și știu că sunt mulți sportivi care ar merita acest lucru,” a adăugat campioana en-titre de la Wimbledon.

Despre barajul pentru menținerea în grupa 1 Mondială pe care România îl va disputa în compania Italiei în luna aprilie, Simona Halep a spus că: „Putem să trecem de Italia. În momentul de față avem o echipă foarte puternică, eu am încredere tot timpul când mergem la Fed Cup. Când reușești să formezi o echipă în adevăratul sens al cuvântului, poți să câștigi foarte mult.”

Back to top button